• Şokoladlı,quru meyvəli unsuz keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 746

Tarix : 27-09-2017, 18:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 böyük yumurta ağı
8 ədəd quru ərik(100 gr)
6 ədəd quru əncir(100 gr)
Badam(150 gr)
1/2 su bardağı şeker tozu(100 gr)
1 paket qara şokolad(85 gr)
1 paket südlü şokolad(85 gr)

Kremi üçün:
200 ml qaymaq,
100 gr labne pendiri,
1 ədəd kremşanti(75 gr)
1 ədəd vanilin.

Hazırlanması:
Yumurta ağlarını ağarana kimi mikserlə çırpın ,şeker tozunu əlavə edib çırpmağa davam edin.Südlü şokoladı benmari üsulu eridin,çırpılmış yumurta ağlarına əlavə edin,söndürmədən qaşıq ilə altdan üstə çevirərək qarışdırın.Ayrı bir kasada quru meyveleri,şokoladı və badamı doğrayın, yumurta ağlarına əlavə edin qaşıq ile yavaşca qarışdırın.
Diametri 23 sm qaba yağlı kağız serin,kenarlarını yağlayın qarışımı töküb 150 dərəcədə 45 dəqiqə bişirin.
Kremin hazırlanması:
Soyuq qaymağı qatılaşana kimi mikselə çırpın ,1 paket kremşantiyi toz olarak əlavə edin mikserləməyə davam edin qatılaşdıqdan sonra ,labne pendirini əlavə edin və qaşıqla qarışdırın(mikser labne pendirini sulandırır)ən son vanelını qarışdırın .Kremi krem torbasına boşaldın və dilimlenmiş keksin üzerini zövqünüzə görə bəzəyin...

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qarışdırın, paket, yumurta, labne, Kremi, qaşıq, şokolad, şokoladı, ağlarına, pendirini, davam, Soyuq, qatılaşana, mikselə, qaymağı, çırpın1, töküb, qarışımı, yağlayın
BİZİ İZLƏYİN