• Giləmeyvəli keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11501

Tarix : 23.11.2016, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
150 qr şəkər
1 limonun rəndələnmiş qabığı
2 yumurta
210 qr ələnmiş un
1/2 ç.q. qabartma tozu
120 qr qatıq ya xama
70 qr qarağat (və ya istənilən giləmeyvə)

Şirə üçün:
1 x.q. limon suyu
1 x.q. su
2 x.q. şəkər

Hazırlanması:
1. Mikserlə yağ, şəkər və limon qabığnı ağaranadək çalınır
2. 1 - 1 yumurtanı əlavə edib mikserlə tam qarışdırılır.
3. Un, qabartma tozu, qatıq əlavə edilib, astaca qaşıqla qarışdırılır.
4. Formaya perqament kağızı sərilir və xəmirin 1/3 hissəsi sonra üzərinə qarağat tökülür və yenidən əmirin 1/3 hissəsi sonra üzərinə qarağat tökülür. Qarağatlar xəmirlə örtülür.
5. Əvvəlcədən qızdırılmış sobada 170 C 40 dəq ərzində və ya hazır olanacan bişirilir.
5. Şirə üçün: limon suyu, su, şəkər qarıdırılır və şəkər həll olanadək qızdırılır. isti halda bişmiş keksin üzərinə gəzdirilir.
6. Keks qabda soyuduqdan sonra formadan çıxarılır və servis edilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, limon, qarağat, sonra, üzərinə, tökülür, qarışdırılır, əlavə, hissəsi, qatıq, qabartma, hazır, olanacan, bişirilir, qarıdırılır, ərzində, sobada, xəmirlə, örtülür, Əvvəlcədən
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN