• Belçikanın şokoladlı keks reserti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 597

Tarix : 15-12-2016, 20:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Ragima Eldarova


Tərkibi:
Tünd şokolad 250q
Kərə yağı 1 stəkan
Şəkər tozu 1,3 stəkan
Un 3 x.q.
Yumurta 5 ədəd
Qabartma tozu 1/2 ç.q.

Hazırlanması:
Şokoladı xırda hissələrə bölüb, yağla birlikdə bir kəsaya qoyub buxarda əridin. Bundan sonra şokoladla yağı bir qaba yerləşdirib, yaxşıca qarışdırın. Un və şəkər tozunu əlavə edərək qarışdırın. Daha sonra bir-bir yumurtaları əlavə edin. Alınan xəmiri otaq temperaturda 30 dəqiqə saxlayın. Bu vaxt ərzində sobanızı 160 dərəcəyə qədər qızdırın. Vaxt keçəndən sonra, kekslər üçün formaları yağlıyıb, xəmiri formanın 1/2 hissəsinə kimi tökun. 30-35 dəqiqə ərzində bişirin.
Gününüz uğurlu keçsin!

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, qarışdırın, xəmiri, dəqiqə, ərzində, əlavə, stəkan, qədər, qızdırın, keçəndən, dərəcəyə, sobanızı, Şəkər, saxlayın, kekslər, temperaturda, formaları, Gününüz, uğurlu, keçsin
BİZİ İZLƏYİN