• Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16572

Tarix : 4.01.2017, 17:00

Bölmə : Piroq və Kekslər, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Darya Gahramanova




Tərkibi:
biskvit:
yumurta - 2 dənə
şəkər tozu - 50 q
un - 60 q
qabartma tozu - 1 ç. q.

doldurma:
xama (20%) - 800 q
şəkər tozu - 170 q
yumurta - 3 dənə
un - 2 x. q.
giləmeyvə - istəklə

Hazırlanması:
Açılan formanı yağlayın. Altına bişirmə kağızın əvəzinə yağlanmış folqanı sərmək məsləhətdir, çünki kağız nəm olacaq. Yumurtaları şəkərnən azca çırpın.

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT


Unu və qabartma tozunu əlavə edib xəmir hamar olanadək qarışdırın.

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT


Xəmiri formaya tökün, qat nazik olmağına baxmayaraq, biskvit sobada bir qədər qalxacaq. 180 dərəcədə 10 dəqiqə və ya qızılı rəngə gədər bişirin.

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT


Xəmir bişirilən zaman içliyi hazırlayın: xamanı şəkər və un ilə qarışdırın. Yumurtaları əlavə edib qarışdırın, amma bərk çalmayın.

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT


Giləmeyvə istifadə edirsinizsə, axırda əlavə edin. İstəyirsinizsə, onu xəmirə qatmayın, təzə giləmeyvəni artıq hazır piroqun üzərinə qoyun. Mən qaraqatdan istifadə edirdim, mənim üçün bişmiş halda daha dadlıdır, buna görə xəmirə qatdım.

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT


Biskvitin üzərinə xamalı ləyəni tökün və 130 dərəcədə 1-1.5 saat ərzində bişirin. Hazır piroq sərtləşməli, lakin ortada bir qədər titrəməlidir. Yarıaçıq sobada soyudun ki, piroq çatlamasın. Gecə ərzində soyuducuda saxlayın.

Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT


Xamalı piroq resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, şəkər, qarışdırın, qədər, ərzində, dərəcədə, sobada, tökün, üzərinə, xəmirə, Yumurtaları, piroq, bişirin, istifadə, biskvit, yumurta, qabartma, hazır, Giləmeyvə, çalmayın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN