• Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 656

Tarix : 4-01-2017, 22:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Darya Gahramanova


Tərkibi:
tart və pay xəmiri

içlik üçün:
balqabaq - 500 q
qatılaşdırılmış süd - 400 q
qarğıdalı nişastası - 1 x. q.
yumurta - 2 dənə
darçın - 1 ç.q.
zəncəfil və ya muskat - 1/2 ç.q.

Hazırlanması:
Bu reseptə əsasən xəmiri hazırlayın.
Balqabağı kəsib 15 dəqiqə ərzində (və ya yumşaq olduğuna qədər) suda bişirin. Soyudun.
Soyuducuda qalandan sonra xəmiri formaya əsasən yayın, oxlova dolandırıb formaya köçürdün və onun içində xəmiri açın. Xəmirin kənarlarını formaya yapışdırın və artığını kəsin. İçliyin hazırlanması ərzinə dondurucuya qoyun.

Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT


Soyumuş balqabağı blenderdə əzin.

Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT

Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT


Qatılaşdırılmış südü, nişastanı, yumurtaları və ədviyyatı qatıb yenə də hər şeyi qarışdırın.

Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT

Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT


Ləyəni xəmirin üzərinə tökün. Əvvəl 180 dərəcədə 15 dəqiqə, sonra 150 dərəcədə 40-50 dəqiqə, və ya içlik bərkiyənə qədər bişirin. Soyuducuya bir gecəlik qoyun.

Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT

Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT

Balqabaq piroqu resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: xəmiri, formaya, dəqiqə, qədər, qoyun, əsasən, dərəcədə, bişirin, sonra, içlik, Soyumuş, blenderdə, balqabağı, dondurucuya, kəsin, İçliyin, hazırlanması, ərzinə, yumurtaları, tökün
BİZİ İZLƏYİN