• Moruqlu keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2265

Tarix : 17.04.2017, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : ZulyaKitchen




Tərkibi:
• 3 yumurta
• 1, 5 su st. şəkər
• 200g kərəyağı (əridilmiş)
• 1 su st qatıq
• 2, 5 su st. un
• 1 paket qabartma tozu
• 1 paket vanil
• 250-300g moruq (təxminən bir kasa )

Hazırlanması:
İlk öncə yumurta və şəkəri 5-7 dəq mikserlə yaxşı çalırsız. Daha sonra qatıq, əridilmiş yağı (ev temperaturunda olsun çünki, isti olsa yumurtaları bişirər) əlavə edərək yenidən mikserlə çalırıq. Sonda un qabartma tozu, vanili əlavə edirik. Yağlanmış kek qabına xəmirimizi boşaldırıq və üzərinə moruqları ara məsafələr saxlayacaq şəkildə düzürük( moruq çox sıx olarsa keks yaxşı bişməyəcək). 180 dərəcə əvvəlcədn qızdırılmış sobada 40-45 dəq müddətində bişir.

Nuş olsun!

Etiketlər: yumurta, mikserlə, yaxşı, əlavə, qabartma, moruq, paket, qatıq, əridilmiş, xəmirimizi, məsafələr, saxlayacaq
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN