Tərkibi:
Əsası:2,25 st. peçenye ovuntuğu
110 q kərə yağı
3 x.q. şəkər tozu
İç:110 q ərinmiş kərə yağı
0,5 st. qəhvəyi şəkər tozu
2 ç.q. vanil
300 ml qatılaşdırılmış süd
2 st. çalınmış qaymaq
3 x.q. şəkər pudrası
4 yetişmiş banan
Hazırlanması:Sobanı 190 dərəcə qızdırın.
Əsas üçün gərəkli ərzağı qarışdırın, dairəvi formalı siniyə döşəyin. Əlinizlə basıb hamarlayın. Qızılı rəng alanadək, 8-10 dəqiqə bişirin. Tam soyudun.
Kərə yağını qəhvəyi şəkər və vanillə qaynara düşənədək qaynadın, sonra qatılaşdırılmış süd əlavə edin.
Ocağı azaldıb 3-4 dəqiqə, rəngi tündləşincə bişirin.
Ocaqdan götürüb soyumuş korjun üstünə tökün.
Soyudun, sonra isə soyuducuda 2 saat saxlayın.
Çalınmış qaymağı şəkər pudrası və 1 ç.q. vanillə möhkəm çalın.
Bananı nazik doğrayıb qaymağa əlavə edin, qarışdırın. Bu kremi piroqun üstünə əlavə edin. Daha 1 saat soyuducuda saxlayın.
Üzərini şokoladla bəzəyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, dəqiqə, bişirin, qarışdırın, vanillə, saxlayın, üstünə, soyuducuda, pudrası, vanil, qəhvəyi, qatılaşdırılmış, sonra, rəngi, azaldıb, Ocağı, soyumuş, tökün, Ocaqdan