• Düyü piroqu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 596

Tarix : 18-08-2014, 15:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq mayalı xəmir

İç:
200 q düyü
50 portağal sukatı
100 q şəkər tozu
30 q rom
5 q darçın

Hazırlanması:
Düyünü soyuq su ilə yuyun, suda tam bişirin, soyudun.

Rom, şəkər tozu, darçın, xırda doğranmış portağal sukatı əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

Mayalı xəmirdən iki nazik lavaş yayın. Birini siniyə yayın, üstünə içi bərabər şəkildə yayın, digərini üstünə örtüb qıraqlarını bərkidin.

Piroqun üstünə su və şəkər tozundan bişirdiyiniz şərbət çəkin və sobada üstü qızarıncayadək bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, üstünə, yayın, bişirin, sukatı, darçın, portağal, digərini, örtüb, qıraqlarını, şəkildə, Birini, siniyə, bərabər, tozundan, sobada, qızarıncayadək, olsun, çəkin, şərbət
BİZİ İZLƏYİN