• Çiyələkli piroq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1598

Tarix : 21.07.2017, 17:00

Bölmə : Piroq və Kekslər, Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban




Tərkibi:
3 yumurta
1 stakan şəkər
50 qr (2yemək qaşığı) ərinmiş yağ (mən əritmədim, sadəcə çox yumşaq hala düşənədək otaq temperaturunda saxladım )
0,5 stakan isti su (qaynar yox ! )
2 stakan un
qabartma tozu və 1 cimdik duz
çiyələk nə qədər qıysanız

Hazırlanması:
1. Dərin qabın içində yumurtaları şəkər ilə 4-5 dəq yaxşı çalmaq.

2. Su və yağı əlavə etmək və qısa müddət çalmaq.

3. Un, qabartma toz və duzu yumurtalı məhlula ələmək. Qaşıq ilə qarışdırmaq.
Orta qatılıxda xəmir alındı. Yağlanmış və unlanmış qaba tökmək. Üstündən çiyələkləri düzmək və biraz barmağınızla üstündən batırmaq. Keksi 160t bişirmək. Üstü çox qızarmamalıdır.
Soyuyan keksin üstünə şəkər kirşanı səpmək. * mən biraz enli qab götürdüm keks üçün, diametri 28 sm.
* əslində orijinal tərifdə çiyələkləri xəmirə qarışdırmaq lazım idi , ancaq mən sadəcə üstündən düzdüm. Belə daha effektli görsənir. Elə ona görə də yastı və geniş qabda bişirdim ki, keksin "çörək" qismi çox qalın olmasın, hər dilimdə ağıza bir çiyələk gəlsin

Daha ətraflı və aydın şəkillər bloqumda, profildəki mavi rəng linkdən keçə bilərsiz.

Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, stakan, çiyələkləri, qabartma, çiyələk, çalmaq, qarışdırmaq, biraz, üstündən, keksin, sadəcə, düzdüm, tərifdə, ancaq, xəmirə, lazım, orijinal, səpmək, üstünə, Soyuyan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN