• Şokoladlı keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 144

Tarix : 26-07-2017, 19:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban


Tərkibi:
100 gr yumşak kərə yağı
1stakandan 1 barmak az şəkər kirşanı
2 yumurta
1dolu çay gaşığı gabartma tozu
2 yemək gaşığı kakao
0,5 stakan süd
1 stakan un
1cimdik duz
50 gr xırdalanmış goz ( 1 ovuc)

Hazırlanması:
1. Şəkərlə yumuşamış kərə yağını ağaranadək çırpmak.
2. Bir -bir yumurtaları əlavə etmək, hər dəfə yaxşıca çalmax.
3. Südü əlavə etmək, garışdırmak.
4. Ələyin içinə unu,gabartma tozunu, kakaonu və duzu goyub, yumurtalı məhlulun üstünə ələmək, gozuda gaymak və gaşıxla garışdırmak ( artık mikserdən istifadə etmək olmaz)
5. Yağlanmış və azacıx unlanmış bir gabın içinə xəmiri tökmək, üzərini gaşıxla yayarak düzəltmək və əvvəlcədən 180 t isidilmiş sobada 35-40 dəg bişirmək.
Keksin üzərinə tökmək üçün şokoladlı sous :
50 gr şokolad və 25 gr kərə yağını ( 1 yemək gaşığı ) əritmək ( amma gaynaymamak), ocaxdan götürmək və üzərinə 2 yemək gaşığı smetan əlavə efib, yaxşıca garışdırmak. Bu alınan ganaşı isti-isti soyumuş keksin üstünə tökmək.

Nuş olsun!
Etiketlər: gaşığı, tökmək, garışdırmak, etmək, yemək, əlavə, içinə, yaxşıca, üzərinə, yağını, stakan, gaşıxla, üstünə, gabartma, azacıx, Yağlanmış, isidilmiş, unlanmış, gabın, üzərini
BİZİ İZLƏYİN