• Çiyələkli spiralik piroqu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2471

Tarix : 8.07.2017, 22:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Xəmir üçün:
200 qr.soyuq yağ
3 st.un
2 x.q.şəkər tozu
1 st.qatıq
soda(və ya qabartma tozu)
vanil, duz.

İçlik üçün:
çiyələk,
0.5 st. mürəbbə suyu

Hazırlanması:
İlk əvvəl soyuq yağı unla ovaraq umac edirik. Daha sonra sodanı qatıqda söndürüb, qalan ərzaqlarla birlikdə yumşaq xəmir yoğurururuq. Hazırladığımız xəmiri soyuducuya qoyuruq.
Bu müddət ərzində içliyi hazırlaya bilərsiniz. Çiyələkləri yuyub suyunu süzürük. Çiyələkləri ortadan bölüb, yarım stəkan mürrəbbə suyunda bir buğum qaynadırıq.
Xəmiri soyuducudan çıxarıb hissə-hissə, normal qalınlıqda nazik yayıb, uzun lent kimi zolaqlara kəsirik. Çiyələkli içliyi kəsdiyimiz lentlərin üstünə yerləşdirb, kənarlarını bərkidib bükürük. *Qeyd. İçliyi xəmirin üstünə tökəndə bəzi yerlərində adi təzə çiyələklər düzürük və üstündən şəkər tozu səpirik.

Nuş olsun!


Etiketlər: hissə, üstünə, Çiyələkləri, içliyi, şəkər, soyuq, normal, qalınlıqda, yayıb, nazik, çıxarıb, Xəmiri, mürrəbbə, stəkan, suyunda, buğum, zolaqlara, qaynadırıq, soyuducudan, kəsdiyimiz
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN