Tərkibi:ərik
qara gavalı (dənəsiz)
qoz
1 st. xama (qatı)
1 x.q. şəkər tozu
tünd şokolad (acı)
Hazırlanması:Quru meyvələri soyuq suda yuyun. Üstünə qaynar su töküb 1 dəqiqə sonra süzün. Hər bir quru meyvəni ortadan yarıb içinə qozun dörddə birini qoyun.
1 stəkan xamanı 1 x.q. şəkər tozu ilə blenderdə çalın. Bunu desert qabına yayın. Üstünə içi qozla doldurulmuş quru meyvələri düzün. Üstünə adi xama qoyun. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş tünd şokolad səpin.
Turş dadı sevirsinizsə, qara qarağat gilələri ilə bəzəyin.
Süfrəyə verməzdən əvvəl bir müddət əvvəl soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: Üstünə, meyvələri, əvvəl, şokolad, qoyun, şəkər, Üzərinə, sürtgəcdən, keçirilmiş, düzün, qabına, səpin, yayın, qozla, doldurulmuş, bəzəyin, müddət, soyuducuda, saxlayın, olsun