• Almalı şirniyyat resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 885

Tarix : 19.08.2018, 12:00

Bölmə : Meyvəli şirniyyatlar, Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : bahasun




Tərkibi:15 qat qat xəmir ( dördkünc milfoy)
1 kilo alma
300 qr. kişmiş
1/2 st. şəkər tozu
1 ç.q. darçın

Üstü üçün:
2 yumurta sarısı
Şəkər tozu

Hazırlanması:
1. Soba 225 dərəcədə isidilir.
2. Almalar soyulur və xırda doğranılır. Üstünə şəkər tozu, darçın, kişmiş əlavə olunur və qarışdırılır.15 dəqiqə saxlanılır ki, surəsi çıxsın. Şirəsi süzülür, bizə lazım olmayacaq.
3. Hər dördkünc xəmirin bir yarısına içlik qoyulur və obiri tərəfi ilə bağlanılır. Ücları bərkidilir.
4. Üstünə yumurta sarısı sürtülür və şəkər tozu səpilir.
5. Sobada 15 dəqiqə üstü qızarana kimi bişirilir.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)

Etiketlər: şəkər, darçın, yumurta, sarısı, Üstünə, dəqiqə, kişmiş, dördkünc, içlik, qoyulur, obiri, yarısına, olmayacaq, lazım, tərəfi, xəmirin, Ücları, qızarana, bişirilir, olsun
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN