• Panna Cotta deserti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 866

Tarix : 25-04-2021, 16:00

Bölmə : Meyvəli şirniyyatlar / Praktik reseptlər / Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 litr süd
2 çay stəkanı şəkər tozu
6 xörək qaşığı nişasta (Buğda və ya qarğıdalı)
1 paket vanil
1 paket maye krem

Meyvə sousu üçün:
6-7 çiyələk
1 çay stəkanı albalı
4-5 moruq
4-5 böyürtkən (dondurulmuş giləmeyvələrdən də istifadə edə bilərsiniz)
1 çay stəkanından 1 barmaq az su
1 çay qaşığı nişasta
Yarım çay stəkanı şəkər tozu

Hazırlanması:
Hər şeydən əvvəl pudingini hazırlamağa başlayırıq, qaymaq da daxil olmaqla bütün maddələri tavaya götürürük və hamar bir tutarlılıq əldə etmək üçün çırpma ilə qarışdırırıq və sobanı yandırıb qaynayanadək qarışdırırıq.
Qaynadıldıqdan sonra 5 dəqiqə daha bişiririk, sobanı söndürürük və pudingi stəkanlara paylayırıq.
Meyvə sousu üçün stəkanların hər birinə bir barmaq boşluq qoymağı unutmayaq.
Qarışığı soyumaq üçün buraxarkən meyvə sousuzumuzu hazırlayırıq.
Bütün maddələri kublar halında kəsdiyimiz çiyələk və digər meyvələrlə birlikdə götürürük və qazanda qarışdırırıq və orta istilikdə bişiririk.
Qatılaşmış meyvə sousumuzu stəkanların üstündə paylaşırıq və biraz soyuduqdan sonra soyuducuya qoyduq.
İstədiyimiz kimi bəzəyərək soyudulmuş desertimizi xidmət edə bilərik.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN