• Giləmeyvəli bulkalar resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 188

Tarix : 11-10-2014, 18:00

Bölmə : Meyvəli şirniyyatlar / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
450 q mayalı xəmir (un, su, duz, maya, 1 ç.q. şəkər tozu, 2 x.q. bitki yağı)
qara qarağat (yaxud digər giləmeyvə)
200 q kəsmik
1 yumurta
60 q kərə yağı
40 q şəkər tozu
2 x.q. şəkər pudrası
1 paket vanilli şəkər

Hazırlanması:
Xəmiri üzərinə un səpilmiş lövhənin üstündə 5-7 mm qalınlıqda yayın. Stəkanla dairələr kəsin (bunlar maffin (keks) qabına yerləşməlidir). Xəmirin qalanından qalın borucuqlar düzəldin.
Maffin qablarını yağlayın, xəmiri içinə yerləşdirin, borucuqları isə bunun üstündən. Giləmeyvəni içinə doldurun.
Giləmeyvəli bulkalar resepti - FOTO RESEPT

Giləmeyvəli bulkalar resepti - FOTO RESEPT


Kəsmikli iç: kəsmiyin içinə 40 q şəkər tozu, 1 yumurtanın sarısı və vanilli şəkəri əlavə edib qarışdırın.
Giləmeyvəli bulkalar resepti - FOTO RESEPT

Giləmeyvənin üstündən kəsmikli iç qoyun, bulkaları 10-15 dəqiqə isti yerdə saxlayın.
[center]Giləmeyvəli bulkalar resepti - FOTO RESEPT


180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin.

Yumurtanın ağını 2 x.q. şəkər pudrası və 1 çimdik duzla möhkəm çalın.
Giləmeyvəli bulkalar resepti - FOTO RESEPT


Bulkaların üzərinə konditer torbasının köməyilə bu bezedən xırda-xırda çəkin. Sonra bulkaları daha 10 dəqiqə bişirin (beze qızarınca)
Giləmeyvəli bulkalar resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, içinə, dəqiqə, üzərinə, bulkaları, üstündən, bişirin, vanilli, pudrası, xırda, qoyun, Kəsmikli, doldurun, yerdə, Giləmeyvəni, kəsmikli, kəsmiyin, saxlayın, şəkəri, əlavə
BİZİ İZLƏYİN