Tərkibi:8 alma
1/4 st. ağ şəkər
2 x.q. un
1/2 ç.q. darçın
Üzəri üçün:1 st. un
3/4 st. qəhvəyi şəkər
1/2 fincan yumşaldılmış kərə yağı
Hazırlanması:Almaları qalın dilimlərə doğrayın (nazik olsa, bişəndə dağılar). Sobanı 350 dərəcəyədək qızdırın. Sinini yağlayın.
Almanı, bəyaz şəkəri, un və darçını böyük bir ləyəndə qarışdırın. Siniyə töküb hamarlayın.
1 st. un, qəhvəyi şəkər və kərə yağını qarışdırın. Sinidəki almalı kütlənin üzərinə çəkin.
45-60 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə həm isti, həm də soyuq halda verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, qəhvəyi, qarışdırın, yağını, Sinidəki, almalı, hamarlayın, töküb, böyük, kütlənin, Siniyə, ləyəndə, çəkin, halda, bilərsiniz, olsun, soyuq, Süfrəyə, darçını, dəqiqə