Tərkibi (1 pay):1 armud
1/2 limon
5 q vanil
30 q şəkər tozu (1 l su üçün)
1 dəstə nanə
1 l su
20 q acı şokolad
50 ml qaymaq (33%)
5 ml konyakı
qarağat
Hazırlanması:Armudun qabığını soyun, aşağıdan cecəsini ehtiyatlı çıxarın, saplağını isə saxlayın.
Suyu qaynadın. 1 limonun yarısının şirəsini və qabığını, nanə, şəkər tozu və vanil əlavə edin. Qaynayanda armudu içinə salın, 30 dəqiqə bişirin.
Şokolad sousu üçün şokoladı su hamamında əridin. Qızdırılmış qaymağı bura əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Konyak əlavə edin, su hamamında eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
Ağ boşqabın içinə şokolad sousu tökün, ortasına armudu qoyun, qırmızı qarağatla bəzəyin. Şokolad qırıntıları da səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, içinə, Şokolad, sousu, qarışdırın, hamamında, qabığını, armudu, şokolad, vanil, şəkər, armud, Konyak, yaxşıca, Qızdırılmış, şokoladı, limon, əridin, eynicinsli, qaymağı