Tərkibi (6 ədəd üçün):200 q kərə yağı və ya marqarin
150 q şəkər tozu
2 ç.q. vanili şəkər
2 yumurta
3 ç.q. kakao
2 ç.q. qabartma tozu və ya 1 ç.q. söndürülmüş soda
250-300 q un
300 q ərik konservi (istənilən meyvədən istifadə edə bilərsiniz)
İstəyə görə:100 q şokolad
döyülmüş qoz və ya badam yonqarı
Hazırlanması:Əgər dondurulmuş meyvədən istifadə edirsinizsə, onun donunu açın, suyunu süzün. Həmçinin xırda formalar yoxdursa, bir iri qab götürə bilərsiniz.
Yağı şəkər tozu və vanili şəkərlə çalın. Yumurta əlavə edib qarışdırın. Qabartma tozu və un əlavə edib qatı xəmir yoğurun. Xəmiri iki yerə bölün. Bir hissəsinə kakao əlavə edib qarışdırın.
Əriyi kubik doğrayın.
Yağlanmış formalara kakaolu xəmir qoyun (təxminən qabın 1/3-i qədər). Üstünə ərik, onun üstünə isə açıq rəngli xəmir qoyun.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 35-40 dəqiqə bişirin.
Şokoladı su hamamında əridin.
Hazır maffinlərin üzərinə şokolad gəzdirin, istəyə görə qoz və ya badam səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: maffində, xəmir, şəkər, əlavə, bilərsiniz, istifadə, şokolad, badam, meyvədən, qoyun, qarışdırın, vanili, kakao, qabın, qədər, Üstünə, rəngli, üstünə, təxminən, kakaolu, doğrayın