• Panakota resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 410

Tarix : 8-05-2016, 09:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : İtalyan mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 yarpaq jelatin
vanil budağı
500 m yağlı qaymaq
50 q+2 ç.q. şəkər tozu
250 q böyürtkən

Hazırlanması:
Jelatini 5 dəqiqə ərzində soyuq suda isladın. Vanilin budağını uzununa kəsib içini çıxarın. Qaymağa vanilin qabıqlarıyla toxumlarını, 50 q şəkər tozu əlavə edib vam ocağın üzərinə qoyun.
15 dəqiqədən sonra (qaynayanda) ocaqdan götürün, vanilin qabığını içindən çıxarın. Qarışdıraraq jelatin əlavə edin. Dərin qablara töküb soyuducuda 6 saat saxlayın.

150 q böyürtkəni (başqa giləmeyvə də olar) mikserlə çalıb sous halına gətirin, sonra cunadan süzüb içinə 2 ç.q. şəkər tozu əlavə edin.

Soyumuş deserti bir neçə saniyəlik isti suya qoyun, sonra bıçaqla qabın kənarından ehtiyatla ayırıb boşqaba ağzıüstə çevirin. Üzərinə böyürtkən sousu gəzdirib giləmeyvə ilə bəzəyin.

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, şəkər, əlavə, böyürtkən, giləmeyvə, çıxarın, vanilin, jelatin, qoyun, halına, süzüb, gətirin, cunadan, mikserlə, soyuducuda, töküb, saxlayın, böyürtkəni, içinə, başqa
BİZİ İZLƏYİN