• Bananlı, quru meyvəli burfi resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 374

Tarix : 2-05-2015, 21:00

Bölmə : Meyvəli şirniyyatlar / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
200 ml su
200 q şəkər tozu
400 q banan
50 q ərik qurusu
50 q kişmiş
50 q badam
200 q quru süd
100 q kərə yağı

Hazırlanması:
Şəkər tozunun üzərinə su töküb ocağa qoyun. Şəkər tozu əriyəndə xırda doğranmış banan əlavə edib 30-40 dəqiqə bişirin.
Bananlar bişən müddətdə ərik qurusu, kişmiş və badamı xırda doğrayın.
30-40 dəqiqə sonra, bananlar eynicinsli kütlə halına düşüb rəngi tündləşəcək. Bu zaman ərik qurusu, badam və kişmişi əlavə edib qarışdırın.
Qarışdıraraq quru südü əlavə edin.
Kərə yağını tavada əridin. Yağı südlü-meyvəli qarışığa əlavə edin, yaxşıca qarışdırın.
Formaya tökün, üzərinə plyonka çəkin, dondurucuda 30-60 dəqiqə saxlayın.

Bananlı, quru meyvəli burfi resepti - FOTO RESEPT

Bananlı, quru meyvəli burfi resepti - FOTO RESEPT

Bananlı, quru meyvəli burfi resepti - FOTO RESEPT

Bananlı, quru meyvəli burfi resepti - FOTO RESEPT

Bananlı, quru meyvəli burfi resepti - FOTO RESEPT

Bananlı, quru meyvəli burfi resepti - FOTO RESEPT

Bananlı, quru meyvəli burfi resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qurusu, dəqiqə, üzərinə, qarışdırın, Şəkər, xırda, kişmiş, badam, banan, yağını, tavada, əridin, Qarışdıraraq, olsun, tündləşəcək, zaman, kişmişi, südlü, meyvəli
BİZİ İZLƏYİN