• Əncir dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 137

Tarix : 5-03-2016, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
20 dənə quru əncir,
Iri halda döyülmüş qoz,
1 stəkan su,
3 yemək qaşığı şəkər,
2 yemək qaşığı duru yağ,

Üzərinə:
Qaymaq,

Hazırlanması:
Əncirləri 1 saata qədər ilıq suda saxlayın.
Sonra üst hissələrinin içini döyülmüş qozla doldurun.
Doldurulan əncirləri qazana düzərək üzərinə 1 su stəkanı şəkərli su və duru yağ gəzdirin.
Vam odda suyunu çəkənə qədər bişirin.
Qaymaq və qozla birlikdə servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, qədər, qozla, yemək, Qaymaq, döyülmüş, üzərinə, stəkanı, düzərək, olsun, əncirləri, servis, qazana, şəkərli, çəkənə, bişirin, Doldurulan, suyunu, gəzdirin, birlikdə
BİZİ İZLƏYİN