• Xurma dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12525

Tarix : 26.04.2016, 15:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 6-8




Tərkibi:
20 ədəd xurma
1 qəhvə fincanı qoz ləqəsi
1 qəhvə fincanı quru üzüm
1 qəhvə fincanı quru qaysı
1 yemək qaşığı tahin
1 çay qaşığı darçın
1 kasa hindistan qozu
1 yemək qaşığı bəkməz
1 çay qaşığı zəncəfil

Hazırlanması:
Heç xurma dolması hazırlamısınız? Bu yazımızda ləzzətli xurma tatlısı reseptini sizə təqdim edirik. Xüsusi ilə Ramazan ayında xurma dolması süfrələrin bəzəyidir.
1. Qoz ləpəsini çox incə – incə döyün.
2. Qoz ləpəsi incə – incə döyüldükdən sonra quru üzümü robottan keçirdin.
3. Quru qaysını da robotdan keçirdin.
4. Bundan sonra tahin, bəkməz, darçın və qozla bərabər qarışdırın.
5. Xurmaları uzununa kəsin. Bu zaman bir tərəfi kəsin, bir tərəfi kəsməyin. Xurma qapaq kimi açılsın. Bundan sonra uzununa kəsdiyiniz xurmaların çiyidini çıxardın.
6. Hazırladığınız içliyi kəsib çiyidini çıxartdığınız xurmanın içərisinə bol – bol doldurun.
7. İçərisini doldurduğunuz xurmaları hindistan qozuna bastırın.
8. Ləzzətli xurma iftar və sahur süfrəsinə verilmək üçün hazırdır.

Nuş olsun!

Etiketlər: xurma, qaşığı, sonra, fincanı, qəhvə, Bundan, dolması, tərəfi, çiyidini, keçirdin, bəkməz, hindistan, yemək, uzununa, darçın, kəsin, tahin, çıxardın, içliyi, Hazırladığınız
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
Totu
Maraqlidi birinci defedi esidirem
2 may 2016 16:03
2
Offline
Zeris
Cox dadli olur ustune sakalada batiranda dahada dadli olur
22 sentyabr 2015 12:26
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN