• Bananlı krem resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 937

Tarix : 15-06-2016, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 litr süd
1 stəkan + 1 x/qaşığı şəkər
4 x/ qaşığı düyü unu
2 x/ qaşığı buğda nişastası
2 ədəd banan
1 x/ qaşığı kərə yağı

Hazırlanması:
Qazana soyuq süd, düyü unu, nişasta qoyular, çırpıcı ilə qarışdırılar.
Orta alovlu ocaqda qarışdıraraq, göz göz olana qədər bişirilər.
Qıvama gəlməyə başlayınca şəkər əlavə olunar. Şəkərlə birlikdə yenə əriyənə qədər çırpıllar.
Krem bir az soyuduqdan sonra, mikserlə 6-7 dəqiqə şırpılır.
Bəzəmək üçün, 1 bananın yarısı ayrılar, qalan 1,5 banan incə incə doğranılar.
Tam soyumuş kremə doğranmış banan əlavə olunur. Mikserle azca qarışdırılr.
Bananlı krem kasalara tökülər.
Soyuducunun alt rəfində ən az 2 saat soyudular. Süfrəy verilməzdən qabaq, ayrılan bananı dilimləyərək üzərini bəzəyirlər.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, banan, əlavə, şəkər, qədər, doğranmış, qarışdırılr, olunur, Mikserle, kremə, qalan, bananın, Bəzəmək, yarısı, ayrılar, doğranılar, Bananlı, soyumuş, tökülər, bananı
BİZİ İZLƏYİN