Tərkibi:1/2 ədəd balqabaq
2 1/2 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı qoz
Hazırlanması:Balqabağı soyun, yuyun, dilimləyin.
Boşbir qazana, bir sıra balqabaq üzərinə şəkər, bir sıra balqabaq yenə üzərinə şəkər şəklində qat qat düzün.
Qapağı bağlayın, 3-4 saat şəkər əriyinənə qədər gözlədin. 3 Atəşə qoyun, qapağı bağlı olaraq yumşaq və suyunu çəkənə qədər yüngül atəşdə bişirin.
Soyuduqdan sonra, boşqaba qoyub, üzərinə çəkilmiş qoz əlavə edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, üzərinə, balqabaq, stəkanı, qədər, çəkənə, qapağı, suyunu, olaraq, yüngül, bağlı, yumşaq, Soyuduqdan, çəkilmiş, əlavə, olsun, qoyub, boşqaba, bişirin, qoyun