Tərkibi:yarım su stəkanı quru ərik
1,5 su stəkanı toz şəkər
250 qr qaymaq
4 xörək qaşığı yaşıl fıstıq tozu
1 su stəkanı isti su
Hazırlanması:Ərikləri yuyub qazana alın.
Üzərlərinə isti su tökərək yumşalana qədər qaynadın.
Toz şəkəri üzərinə gəzdirin. Batıq atəşdə şərbət koyulaşıncaya qədər bişirib atəşdən alın.
Soyumağa buraxın. Soyuyunca içlərini açaraq bir çay qaşığı qaymaq qoyub bağlayın.
Boşqaba düzülüb şərbəti üzərinə gəzdirin.
Üzərinə yaşıl fıstıq tozu səpərək süfrəyə təqdim edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, yaşıl, fıstıq, üzərinə, gəzdirin, qaşığı, qədər, qaymaq, buraxın, içlərini, Soyuyunca, Soyumağa, koyulaşıncaya, bişirib, atəşdən, açaraq, Boşqaba, səpərək, süfrəyə, təqdim