Tərkibi:Yarım kq əncir
Yarım kq süd
1 su stəkanı şəkər
100 gr. döyülmüş qoz
1 qaşıq kərəyağı
Su
Hazırlanması:Əncirlərin sapını kəsin, kəsilən yeri barmaqla sıxaraq əncirlərin içində oyuqlar açın.
şəkərlə qarışdırılmış qoz qarışımı ilə içlərini doldurub, bir qaşıq kərəyağı ilə yağladığınız qaba düzün.
Əncirlərin üzərinin örtəcək qədər su qoyub qaza qoyun və bir qapaqla örtüb suyunu çəkənə qədər gözləyin.
Yarım kilo şəkərli qaynar südü üzərində gəzdirib soyudun.
Nuş olsun!
Etiketlər: Yarım, qədər, qaşıq, Əncirlərin, kərəyağı, qoyub, örtəcək, üzərinin, qarışımı, içlərini, doldurub, yağladığınız, düzün, qapaqla, üzərində, qaynar, gəzdirib, soyudun, olsun, şəkərli