• Manqalda ricottalı və ballı gavalı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 429

Tarix : 5-02-2017, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 yemək qaşığı toz şəkər
6 ədəd gavalı
1 fincan ricotta (italyan pendiri)
1 çay qaşığı rəndələnmiş portağal qabığı
2 yemək qaşığı bal
¼ fincan qabıqlı püstə

Hazırlanması:
Manqalı orta səviyyədə qızdırın. Gavalıları ortadan bölün. Manqalın dəmirinin üzərinə və gavalının kəsik hissəsinə şəkər tozu səpib qizarmağa qoyun və 1-2 dəqiqə şirələnənədək çevirərək bişirin.
Eyni vaxtda orta ölçülü bir qaba ricotta və portağal qabığını əlavə edərək qarışdırın.
Gavalıları boşqaba düzün,üzərinə ricotta qarışımını qaşıqla yayın və 1-2 damcı bal töküb üstündən püstələri səpin.

Nuş olsun!
Etiketlər: püstələri, qaşığı, ricotta, şəkər, yemək, üzərinə, fincan, Gavalıları, portağal, edərək, əlavə, qabığını, vaxtda, şirələnənədək, çevirərək, bişirin, qarışdırın, ölçülü, qarışımını, töküb, üstündən
BİZİ İZLƏYİN