Tərkibi:yumurta ağları (otaq hərarətində) - 4 dənə
şəkər pudrası və ya xırdalanmış şəkər tozu - 220 q
qarğıdalı nişastası - şəkər pudrası istifadə edirsinizsə 1 x. q.; şəkər tozu istifadə edirsinizsə 2 x. q.
qaymaq 33% - 200-300 ml
şəkər tozu - 1 ç. q.
giləmeyvə
Hazırlanması:Şəkəri nişastası ilə qarışdırın. Mən quru çəhrayı boyaq maddəsi əlavə etdim.
Yumurta ağlarını bir çimdik duz ilə aşağı-orta sürətlə çalmağa başlayın.
Ağlar bir qədər ağaranda və artıralanda, tədricən, qaşıq-qaşıq şəkəri əlavə etməyə başlayın.
Əgər ağlar "bərk pik" vəziyyətinə çatıblarsa - yani kütlə qatıdır, qabı çevrilməklə kütlə sürüşmür, onda çalmağı dayandırın. Əgər bütün şəkəri əlavə etmədiniz, onda qalan şəkəri kütlənin üzərinə səpələyib altdan yuxarı hərəkətlərlə qarışdırın.
Kütləni dairəvi şəkildə perqamentlə sərilmiş listin üstündə elə formalaşdırın ki, ortası dərin, qıraqları isə hündür olsun. 100 dərəcəyə isidilmiş sobada 1-1,5 saat ərzində bişirin (çox yumşaq olmamalıdır). Sobada soyudun.
İndi isə qaymağı 1 ç. q. şəkər tozu ilə çalın. Daha ətraflı burada.
Soyumuş merengaları çırpılmış qaymaq ilə doldurun. Giləmeyvə ilə bəzədin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, şəkəri, qaymaq, başlayın, kütlə, qaşıq, edirsinizsə, qarışdırın, pudrası, istifadə, nişastası, dərin, ortası, qıraqları, yuxarı, hündür, altdan, formalaşdırın, üstündə