• Qoşa şokoladlı moruqlu pavlova resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10487

Tarix : 23.02.2017, 17:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
6 ədəd yumurta ağı
300 gr (1,5 su stəkanı) toz şəkər
3 yemər qaşığı kakao
1 yemək qaşığı balzamik sirkə
50 gr şokolad (kiçik doğranmış)
Moruq (donmuş və ya təzə)
500 ml (2,5 su stəkanı) çalınmış krem (1 yemək qaşığı pudra şəkəri ilə çalınmış)
Yumurta ağlarını (yumurtanın sarısının qarışmadığından əmin olmaq üçün) tək tək ayrı bir kasaya ayırın, sonra mikser qabına qoyun.

Hazırlanması:
Sobanı 180 dərəcədə isidin.
İki ədəd soba qabına yağlı kağız sərin.
Bir ədəd kiçik şirniyyat boşqabın yağlı kağızın üzərinə qoyun və qələmlə çevrə çəkin.
Hər bir kağıza 2 ədəd dairə çəkin.
Cəmi 4 dairəniz olacaq.
Yağlı kağızları tərs çevirin.
Bir qaba şəkəri qoyun.
Ayrı bir qaba kakaoyu ələyin.
yumurta ağlarını içinə qoyun.
Yumurta ağlarını təqribən 1,5 dəqiqə köpük köpük olub qabarana qədər qarışdırın.
Bir yemək qaşığı ilə toz şəkərdən yavaş yavaş yumurta ağına əlavə edərək qarışdırmağa davam edin.
3,5 dəqiqə qabarana qədər qarışdırın.
ələnmiş kakaonu, şokolad parçalarını və balzamik sirkəni əlavə edin və altdan yuxarıya doğru dairəvi formada hərəkətlərlə qarışdırın.
Əvvəlcə bu bizeləri biraz soba boşqabının kənarlarına (yağlı kağızın altına) sürtün.
Bu kağızın boşqaba yapışmasını və sizin asanlıqla bizeni dairənin içinə yayılmasına kömək olacaqdır.
İki boşqabın dairələrinin ortasına qarışımı bərabər miqdarda paylaşdırın və qaşıq köməyiylə çöldən içəriyə doğru hərəkətlərlə yayın.
İki boşqabı da alltlı üstlü sobaya qoyun qapağını örtün və soba dərəcəsini 140’a salın.
1 saat 10 dəqiqə bişirin.
Sonrasında sobanı söndürün.
Qapağını açın soyuyana qədər qalsın.
Kənarları çatlayacaq, içləri quruyacaq.
Soyuduqdan sonra bizeləri diqqətli bir şəkildə yağlı kağızlardan sıyırın və qatların arasına krem və moruqlar qoyaraq üst-üstə düzün.
Ən üstə şokolad rəndələyin və dilimləyərək servis edin.

Nuş olsun!


Etiketlər: qoyun, qaşığı, yağlı, yumurta, qədər, qarışdırın, ağlarını, şokolad, dəqiqə, yemək, kağızın, çəkin, əlavə, doğru, sonra, qabına, boşqabın, yavaş, şəkəri, köpük
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN