• Yoqurtlu-pendirli peçenye resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9993

Tarix : 25.08.2014, 11:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Peçenye reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 st. un
2 x.q. şəkər pudrası
200 q "Filadelfiya" pendiri
150 q soyudulmuş kərə yağı
200 q az yağlı qatqısız yoqurt (yaxud qatıq)
1/2 ç.q. soda və ya qabartma tozu
duz

Hazırlanması:
2 st. unu şəkər pudrası, duz və sodanı qarışdırın. Peçenye çox şirin olmasın deyə duz əlavə edin: 2 st. una 0,5 ç.q. duz. Bir neçə saat soyuducuda saxladığınız soyuq və bərk kərə yağını unun üzərinə sürtgəcdən keçirin.

"Filadelfiya" pendiri və yoqurtu (qatığı) əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmir əlinizə yapışmayacaq hala gələnədək yoğurun. Hazır xəmiri 2 saat soyuducuda saxlayın.

Xəmiri 6 mm qalınlıqda yayın, xüsusi formalarla peçenyelər kəsin (yaxud xörək qaşığı ilə siniyə qoyub qaşığın köməyilə forma verin).

Yağlanmış siniyə bir-birindən 4-5 sm aralı düzün. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə, qəhvəyi-qızılı rəng alanadək bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: yaxud, siniyə, yoğurun, əlavə, soyuducuda, Filadelfiya, pudrası, pendiri, şəkər, qoyub, qaşığın, qaşığı, köməyilə, peçenyelər, yayın, qalınlıqda, xüsusi, formalarla, kəsin, forma
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica