Tərkibi:Xəmir üçün:
2 ədəd yumurta,
1 st. şəkər tozu,
yarım st. biraz çox ərinmiş kərə yağı,
1 ç.q. nişasta,
3 x.q. qatıq,
0.5 ç.q. soda,
4 st un,
kakao
Üzəri üçün:
cem, kakos
Hazırlanması:Əvvəlcə un və yağı “vençiklə” qarışdırırıq. Üzərinə yumurta, şəkər tozu, qatıq, nişasta və soda əlavə edib, ələ yapışmayan xəmir yoğururuq. Diqqət etmək lazımdır ki, xəmir nə bərk, nə də yumuşaq olmasın.
Xəmiri iki hissəyə ayırıb, birinə kakao tökürük. Yayıb, gül fiquru ilə kəsirik. 180 dərəcə istilikli sobada 15 dəqiqə bişiririk. Bişdikdən sonra üzərinə cem çəkib, kakosa batırırıq.
Nuş olsun!
Etiketlər: kakao, xəmir, qatıq, nişasta, yumurta, şəkər, kəsirik, tökürük, dərəcə, fiquru, Yayıb, ayırıb, birinə, istilikli, Bişdikdən, çəkib, kakosa, batırırıq, üzərinə, sonra