• İki rəngli peçenye resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 93 180

Tarix : 31-05-2014, 19:20

Bölmə : Şirniyyatlar / Peçenye reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 8-10


Tərkibi:
250 qram kərə yağı
3 su stəkanı un
1 su stəkanı pudra şəkəri
1 paket vanil
3 xörək qaşığı qatıq
2 xörək qaşığı kakao
1 xörək qaşığı süd

Hazırlanması:
Kərə yağını əridib, ilıqlaşmağa qoyun. Dərin bir qaba un, pudra şəkəri və vanili ələyin. İçinə qatıq və ilıqlaşmış kərə yağını qatıb yoğurun. Xəmiri ikiyə ayırıb yarısını streç salafana bükün. Qalan xəmirə kakao və südü qatıb yoğurun. Kakaolu xəmiri də streç salafana bükün. Xəmirləri soyuducuya qoyub 1-2 saat gözlədin. Daha sonra xəmirləri yarım barmaq qalınlığında açın və üst-üstə yerləşdirib rulet kimi edin. Təkrar streç salafana bükün və soyuducunda 1-2 saat gözlədin. Soyuyan xəmiri 1 sm qalınlığında dilimlənin və yağlı kağız sərilmiş soba qabına düzün. Əvvəldən isidilmiş 175 dərəcə sobada üzərləri qizarana qədər bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: xörək, qaşığı, bükün, salafana, streç, xəmiri, yoğurun, qatıb, qalınlığında, yağını, şəkəri, kakao, qatıq, pudra, gözlədin, stəkanı, barmaq, dilimlənin, soyuducunda, yağlı
BİZİ İZLƏYİN