Tərkibi:180 q qəhvəyi şəkər (adi şəkər də olar)
60 q ərinmiş kərə yağı
100 q araxis yağı
2 yumurta
240 q un
1 ç.q. qabartma tozu
1/4 ç.q. duz
150 q qoz
50 q şokolad (acı və ya südlü)
Hazırlanması:Araxis yağını, kərə yağını, şəkər tozu və yumurtaları mikserlə çalın.
Qozu və şokoladı xırdalayın.
Unu duz və qabartma tozu ilə birlikdə ələkdən keçirin, yağlı-yumurtalı qarışığa əlavə edərək çalın.
Qoz və şokolad əlavə edin, qarışdırın.
Sinini (24x24 sm) yağlayıb, perqament döşəyin (bu, perqamentin sürüşməməsi üçündür). Xəmiri perqamentin üzərinə yayın, hamarlayın.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini diş və ya kibrit çöpü ilə yoxlayın.
Soyudun, doğrayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, yağını, qabartma, çalın, şokolad, perqamentin, yayın, perqament, üzərinə, hamarlayın, Xəmiri, dərəcə, üçündür, sürüşməməsi, döşəyin, dəqiqə, yoxlayın, Soyudun, doğrayın