• Novruzun ləziz təamı Lənkəran partlaması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2868

Tarix : 3.03.2018, 23:30

Bölmə : Peçenye reseptləri, Xəmir işləri

Mətbəx : Talış mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1 kq un
200 qr yağ
1 ədəd yumurta
1 armudu stəkan xama
5 qr maya
duz
su

İçlik üçün:
500 qr yağ
500 qr şəkər kirşanı
bir qədər un
1 ədəd yumurta
Üzəri üçün yumurta sarısı

Hazırlanması:
Xəmiri hazırlamaq üçün bir qaba un,yağ, yumurta, xama ,maya duz və su töküb xəmir yoğurun. Xəmiri 1 saatlıq kənara acımağa qoyun.

İçliyi hazırlamaq üçün yağ, şəkər kirşanı, un və yumurtanı dayanmadan təxminən 1 saat qarışdırın. Xəmiri qoz böyüklüyündə kündələyin və oxlovla yüngülcə dairəvi yayın. Yayılmış xəmirin orta hissəsinə içlikdən bolca qoyun və xəmiri bağlayıb yuvarlayın. Daha sonra ikinci yayılmış xəmiri də üstünə bükün və yuvarlayın. Üzərinə təzə daraqla və ya diş çöpüylə bəzək vurun və yumurta sarısı çəkin. Zövqə görə xəmirə xırda qoz batırın. Siniyə düzün və əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqə bişirin. Bişdikdə xəmir partlayıb içlik çölə çıxır.

Nuş olsun!

Etiketlər: yumurta, Xəmiri, xəmiri, xəmir, yuvarlayın, qoyun, sarısı, hazırlamaq, kirşanı, şəkər, vurun, ikinci, sonra, çəkin, Zövqə, bəzək, çöpüylə, yayılmış, xəmirə, Üzərinə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN