• Fındıqlı un kurabiyəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 463

Tarix : 28.02.2019, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Peçenye reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1 stəkan çiy fındıq,
1 şirniyyat qaşığı limon suyu,
1/2 çay qaşığı soda,
4 şorba qaşığı əridilmiş kərə yağı,
1 şirniyyat qaşığı bəkməz,
2 ədəd İran xurmasının pürəsi

Hazırlanması:
Əvvəlcə fındıqları köfe üyüdən maşnada yaxşıca üyüdün.
Kərə yağını əridib süzün.1 limoni təmiz-təmiz yuyub suyunu silin və sonra limonun suyunu sıxın.
2 ədəd iran xurmasının tumunu çıxardaraq əzib püre halına salın..
Bütün bu ərzaqları hazırladıqdan sonra onları bir qabda qarışdıraraq yoğurun .
Yumşaq bir xəmir əldə edəcəksiniz.
Hazır xəmirdən kündələr ayırın.
Kündələri əlinizdə yuvarlayaraq sonra isə üzərindən basdıraraq açın.
Fırını əvvəlcədən 160 dərəcədə qızdırın.
Fırın sinisinə bişirmə kağızı sərib üzərinə yastıladığınız kurabiyələri düzün.
Əvvəlcədən qızdırdığınız fırında 10 dəqiqə bişirin.
Bişirdiyiniz kurabiyələri fırından çıxardaraq soyumağa qoyun.
Bu ölçü ilə hazırladığınız xəmirdən 20 ədəd kurabiyə çıxır.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, sonra, suyunu, kurabiyələri, xurmasının, çıxardaraq, xəmirdən, təmiz, şirniyyat, əvvəlcədən, Fırını, dərəcədə, qızdırın, Fırın, basdıraraq, sinisinə, üzərindən, kündələr, çıxır, ayırın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN