Tərkibi (8-9 ədəd):250 q un
50 q mannı
100 q (70+30) şəkər tozu
100 q kərə yağı
2 yumurtanın sarısı
150 q rikotta (İtaliyaya məxsus süd məhsulu, çox vaxt pendirlə qarışıq salırlar)
1 ç.q. qəhvə (yaxud kakao)
4 x.q. çox soyuq su
0,5 q hil
Hazırlanması:Unu mannı və 70 q şəkər tozu ilə qarışdırın.
Otaq temperaturunda olan kərə yağı və yumurta sarısını əlavə edin.
Buz kimi suyu (dondurucudan) əlavə edib xəmir yoğurun. Rulet kimi büküb qida plyonkası ilə üzərini örtün və soyuducuda ən az 1 saat saxlayın.
İç: rikottanı 30 q şəkər tozu, qəhvə (və ya kakao), hil ilə qarışdırın.
Xəmiri 1 sm qalınlıqda dilimlərə doğrayın, hər birini oval şəkildə yayın.
Ovalın bir qırağına 1-1,5 ç.q. iç qoyun.
Ovalın o biri tərəfini üzərinə qatlayın. Stəkanın köməyilə kəsin (5-7-9 sm).
Qurabiyənin kənarlarını əlinizlə basdırın ki, bişəndə açılmasın. Perqament döşənmiş siniyə düzüb 180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə (üstü azca qızaranadək) bişirin.
Qurabiyəni bir neçə gün saxlamaq olur, boyatımır və dadı daha da gözəlləşir.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, kakao, qarışdırın, qəhvə, Ovalın, mannı, əlavə, kənarlarını, Qurabiyənin, basdırın, bişəndə, kəsin, əlinizlə, Stəkanın, qoyun, qırağına, yayın, tərəfini, üzərinə