Tərkibi:
Xəmir üçün:3 st un
1 st (250qr) yağ
2 x/qaşıgı xama
1 st qatıq + 1c/q soda
Xəmirin hazırlanması:Yağla unu umac edib, xamanı ve sodalı qatıgı töküb xemir edirik (cox asan,sade)
İclik:Yarım kg kəsmik
1 st şeker
Vanil
Hazırlanması:Kəsmiyə, şəkər, vanil qatıb yavaş-yavaş qarışdırırıq (kəsmik əzilməsin)
Xəmirden balaca kündələr götürüb(yumurta boyda) yayırıq(unsuz yayılır,yapışmır) içinə içlik qoyub xəmirin ağzını yapışdırırıq.
Şəkildeki kimi ve bükdüyümüz terefi alt hisseye salıb formalaşdırıb liste düzürük,
180 dərəcədə üstü azca qızaranadek bişiririk, soyuquqdan sonra şəkər pudrası sepirik üstüne. Mən şəkili cekende isti olduguna göre şəkər pudrası tökməmişdim, ona göre biraz rəngsız görsene biler)
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, yavaş, kəsmik, pudrası, hisseye, formalaşdırıb, liste, terefi, salıb, bükdüyümüz, qoyub, içlik, içinə, xəmirin, ağzını, Şəkildeki, yapışdırırıq, düzürük, qızaranadek, biraz