Tərkibi:250-300 q un
1 ç.q. quru maya
80 ml isti süd
1 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
1 x.q. bitki yağı
50 ml 10%-li xama
Hazırlanması:İsti süddə maya ilə şəkər tozunu əridin. 10 dəqiqə saxlayın. Tədricən unu əlavə edin (hamısını birdən yox). Xama, duz, yağ əlavə edib, elastik xəmir yoğurun.
Gəlməsi üçün isti yerə qoyun. Sonra kündələyin, yayın (çox nazik olmaz). 15-20 dəqiqə saxlayın.
Bitki yağında qızarda bilərsiniz. Həmçinin üstünə süd çəkib 200 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə bişirə bilərsiniz.
Süfrəyə isti halda, xama və göyərti ilə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, bilərsiniz, saxlayın, əlavə, şəkər, Həmçinin, üstünə, qızarda, yağında, olmaz, Bitki, çəkib, dərəcə, göyərti, bişirə, Süfrəyə, olsun, sobada, qızdırılmış, nazik