Tərkibi:Otaq temperaturunda 125 qram yumşaldılmış marqarin
Yarım çay qaşığı yağ
1 yumurta sarısı
Yarım stəkan toz şəkər
3 xörək qaşığı nişasta
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
2-2,5 stəkan un
Arası üçün:Seçdiyiniz hər hansı bir qalın marmelad
Hazırlanması:Xəmir maddələrini dərin bir qaba əlavə edin və yaxşıca yoğurun (yavaş-yavaş un əlavə edin), piştaxta üzərinə un səpin və üzərinə xəmir qoyun.
1 sm qalınlığa qədər bir yuvarlaq oxlov ilə yuvarlayın. Xəmirdən yuvarlaq bir kəsici və ya bir stəkan ilə şəkillər düzəldin. Çərəzlərin yarısının ortasını kiçik bir qapaqla kəsin.Yağlanmış bir qaba qoyun və əvvəlcədən qızdırılmış 150 dərəcəlik sobada 20 dəqiqə bişirin. Çox qəhvəyi olmadan sobadan çıxarın.
Çərəzlərin ilk istisi çıxdıqda, istədiyiniz marmelatı düz çərəzin üstünə səpin. Ortada kəsilmiş peçenyelərin üzərinə şəkər tozu səpin. Qalan yeri yenidən marmelatla doldurun və bir müddət soyuducuda oturmasına icazə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: səpin, stəkan, üzərinə, Yarım, əlavə, yuvarlaq, qoyun, yavaş, şəkər, paket, Çərəzlərin, qaşığı, olmadan, sobadan, qapaqla, kəsin, Yağlanmış, qəhvəyi, çıxarın, dərəcəlik