Tərkibi:12 dolu x.q. un
3 yumurtanın sarısı
1 x.q. şəkər tozu
15 q maya
200 q süd
30 q kərə yağı
1 x.q. konyak
Hazırlanması:Mayanı isti süddə əridin, şəkər tozu səpin və isti yerə qoyun. 20 dəqiqə sonra maya şişəcək.
Unu dərin ləyənə ələyin, südlü mayanı, yumurta sarılarını, ərinmiş yağı, konyakı və bıçağın ucunda duz əlavə edin. Xəmir yoğurun. Üstünü örtüb isti yerə qoyun.
Xəmir gələndən sonra (təxminən 30-40 dəq.) 1,5 sm qalınlıqda yayın. Stəkanın köməyilə dairələr kəsin, badənin (yaxud şüşə butulkanın ağzı ilə) köməyilə həmin dairələrin ortasını da kəsib çıxarın. Bunları daha 15-20 dəqiqə saxlayın.
Qaynar bitki yağında qızardın.
Üstünə şəkər pudrası səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, sonra, səpin, qoyun, köməyilə, Xəmir, dəqiqə, həmin, butulkanın, yaxud, badənin, kəsin, qalınlıqda, yayın, Stəkanın, dairələr, dairələrin, Bunları, qızardın, yağında