Tərkibi:500 q kəsmik
4 yumurta
200 q yağ
150-200 q şəkər tozu
2 ç.q. qabartma tozu
1 ç.q. soda
800-900 q un (bir qədər çox da ola bilər)
Hazırlanması:Kəsmik, yumurta, şəkər tozu və ərinmiş yağı yaxşıca qarışdırın. Unu qabartma tozu, soda və duzla qarışdırın. Kəsmikli kütləni əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir ələ yapışmamalı, amma yumşaq olmalıdır.
Bitki yağını qalın dibli tavada qızdırın.
Xəmiri kündələrə bölüb 1-2 sm qalınlıqda yayın. Dairə, yaxud qalın haşiyəli həlqələr kəsin. Bitki yağında o üz-bu üz qızardın. Kağız salfetin üstünə düzün, yağı çəkilsin. Üzərinə şəkər pudrası səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, qarışdırın, Bitki, qabartma, qalın, yumurta, yaxud, haşiyəli, həlqələr, kəsin, Dairə, kündələrə, bölüb, qalınlıqda, yayın, yağında, Kağız, Üzərinə, pudrası, bilərsiniz