Tərkibi:3 st. un
0,3 st. kakao tozu
2,25 (2 1/4) ç.q. qabartma tozu
0,25 (1/4) ç.q. soda
0,5 ç.q. duz
1,3 st. şəkər tozu
180 q kərə yağı
3 yumurta
1-2 x.q. süd
1 ç.q. vanil cövhəri
30 ml qırmızı qida boyası
0,5 st. bəyaz damla şokolad
0,5 st. südlü damla şokolad
2 st. şəkər pudrası
Hazırlanması:Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Sininin içinə perqament döşəyin.
Böyük ləyəndə un, kakao, qabartma tozu, soda və duzu qarışdırın.
Yağı xırda kubik doğrayın, şəkər tozu ilə birlikdə blenderdə təxminən 3 dəqiqə çalın. Sonra çalmağı dayandırmadan bir-bir yumurtaları əlavə edin. Süd, vanil cövhəri, rəng əlavə edib yenə çalın.
Un qarışığını əlavə edib qarışdırın. Damla şokoladları da əlavə edib qarışdırın.
Bir kasaya şəkər pudrası tökün. Qaşıqla xəmirdən götürüb şəkər pudrasının içinə salın, hər tərəfini una batırın.
Pudralanmış kürələri siniyə bir-birindən 7-8 sm aralı düzün. 11-13 dəqiqə bişirin, amma çalışın, üzəri qəhvəyi rəng almasın. Sinidən çıxarmazdan əvvəl tam soyudun.
"Qırmızı məxmər" peçenyelərini hermetik qabda 4 gün saxlamaq olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, qarışdırın, qabartma, şokolad, çalın, içinə, dəqiqə, damla, pudrası, cövhəri, kakao, vanil, xəmirdən, siniyə, aralı, düzün, birindən, kürələri, bişirin