• Zefir resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 24316

Tarix : 6.11.2014, 18:00

Bölmə : Peçenye reseptləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi (90 ədəd üçün):
1 kq şəkər tozu
25 q (2,5 x.q.) jelatin
18 q (1 x.q.) limon turşusu
6 q (1 ç.q.) vanili şəkər
5 q (1 ç.q.) soda
Zefir resepti - FOTO RESEPT


Hazırlanması:
Jelatini 100 ml qaynadılmış soyuq suda 2 saat saxlayın. Eyni zamanda şəkər tozunu da 200 ml qaynadılmış soyuq suda 2 saat saxlayın.

Sonra şəkər tozu olan qabı ocağın üzərinə qoyun, dayanmadan qarışdıraraq 7-8 dəqiqə qaynadıb ocaqdan götürün. Jelatini əlavə edib mikserlə 10 dəqiqə çalın. Yaxşı olar ki, ən aşağı (1) sürətdə çalasınız.
Limon turşusunu əlavə edin, 5 dəqiqə çalın.
Bundan sonra vanili şəkər, soda əlavə edib daha 5 dəqiqə çalın. 10 dəqiqə gözləyin.
Sininin içinə perqament döşəyin (qətiyyən yağlamayın). Sonra qənnadı şprisinin köməyilə (yaxud da qaşıqla) hazır kütləni xırda kürəciklər kimi perqamentin üzərinə bölüşdürün. 3-4 saatlığa soyuducuya qoyun. (Buz dolabına qoymayın!)
Zefir resepti - FOTO RESEPT

Zefir resepti - FOTO RESEPT

Zefir resepti - FOTO RESEPT

Zefir resepti - FOTO RESEPT

Zefir resepti - FOTO RESEPT

Zefir resepti - FOTO RESEPT

Zefir resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, dəqiqə, əlavə, çalın, saxlayın, Sonra, üzərinə, soyuq, qoyun, qaynadılmış, vanili, Jelatini, şprisinin, köməyilə, olsun, qənnadı, yaxud, yağlamayın, perqament, döşəyin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN