Tərkibi:400 q şəkər
6 yumurtanın ağı
80 q un
200 q badam
Hazırlanması:Badamı qaynar suya salıb qabığını təmizləyin. Qurudun. Sonra isə qəhvəüyüdəndə üyüdün. Üyüdülmüş badamı, 3 yumurtanın ağını və şəkər tozunu çalın. Sonra daha 3 yumurtanın da ağını əlavə edib "su hamamında" çalmağa davam edin. Sonra isə qaşıqla yavaş-yavaş qarışdıraraq unu əlavə edin. Qarışığı konditer kisəsinə töküb üzərinə perqament qoyulmuş siniyə balaca peçenyelər sıxın. 160-180 dərəcə istidə qızaranadək bişirin. O quruyanda yaxşı bişmiş sayılır.
Hazır peçenyeni perqamentlə birlikdə sinidən götürüb nəm salfetin üzərinə qoyun. Peçenye kağızdan rahatca qopmağa başlayanda hamısını götürüb bir qaba düzün. Onları ərinmiş şokolad vasitəsilə iki-iki yapışdıra da bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: yumurtanın, Sonra, yavaş, ağını, əlavə, şəkər, götürüb, üzərinə, perqamentlə, sinidən, peçenyeni, birlikdə, sayılır, bişirin, qızaranadək, istidə, quruyanda, yaxşı, salfetin, bişmiş