• Kokoslu peçenye resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 23081

Tarix : 8.06.2014, 17:58

Bölmə : Şirniyyatlar » Peçenye reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
130 qram kərə yağı – otaq hərarətində yumşaldılmış
160 qram şəkər tozu (stəkanın 3/4-ü)
2 yumurta
100 qram un (stəkanın 2/3-ü)
200 qram kokos yonqarı

Hazırlanması:
Əvvəlcə kərə yağını şəkər tozu ilə bir neçə dəqiqə mikserlə çalın.
Ayrı qabda yumurtaları rəngi bir az açılanadək bir neçə dəqiqə çalın.
Yumurtanı yağlı kütləyə əlavə edib qarışdırın.
Unu və kokos yonqarını da buraya əlavə edib əlinizlə xəmir yoğurun.
Xəmir yumşaq olub bir qədər ələ yapışmalıdır. Xəmiri kündələyib və üstünü örtüb 30 dəqiqəlik soyuducuya qoyun.
Sobanı 350Cdək qızdırın. 2 iri listin üstünə perqament kağızı sərin (mən silikon örtüdən istifadə edirəm). Soyuducudan çıxartdığınız xəmirdən 25 ədəd qoz boyda parça qopardıb əlinizlə yumrulayın. Listlərə bir-birindən aralı olmaq şərtilə düzün.
Peçenyeləri 20 dəqiqə, yaxud kənarları bir qədər qızarıb üstləri çox az qızaranadək bişirin.
Peçenyeləri sobadan çıxardıb listdə soyudun (isti peçenyelər kövrək olduğuna görə soyumaları mütləqdir).
Soyumuş peçenyeləri qaba düzüb süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Etiketlər: dəqiqə, əlavə, qədər, Peçenyeləri, əlinizlə, kokos, çalın, stəkanın, şəkər, şərtilə, olmaq, aralı, yaxud, düzün, istifadə, birindən, örtüdən, Listlərə, boyda, xəmirdən
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN