Tərkibi:0.5 kq kök
100 qr kərə yağı
4-5 stəkan un
1 stəkan şəkər tozu
vanil
Hazırlanması:1. İnqredientlər hazırlanır.
2. Kökün qabığı təmizlənir, sürtkəcdən keçirilir və üzərinə şəkər tozu əlavə olunur.
3. Kərə yağı əvvəlcədən otaq temperaturunda yumuşaldılır, kökə əlavə olunur.
4. İnqredientlər əlnən yaxşı qarışdırılır.
5. Alınan kütləyə un və vanil əlavə olunub biraz bərk xəmir yoğrulur.
6. Alınan xəmirdən kündələr hazırlanır.
7. Xəmir oxlov ilə 1sm qalınlığında açılır.
8. Stəkanın ağzı ilə xəmir kəsilir.
9. Alınmış dairəvi xəmirlər tavaya qoyulur.
10. Əvvəlcədən 190°C temperaturunda isidilmiş sobada üstü qızarana kimi bişirilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, İnqredientlər, temperaturunda, hazırlanır, xəmir, olunur, vanil, şəkər, Alınan, stəkan, xəmirdən, yoğrulur, Xəmir, qalınlığında, oxlov, Stəkanın, kündələr, xəmirlər, sobada