• Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11109

Tarix : 22.09.2015, 18:00

Bölmə : Peçenye reseptləri, Xəmir işləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 8-10




Tərkibi:
500 qr un
18 qr maya (droj)
50 qr şəkər tozu
10 qr duz
5 ədəd yumurta
75 qr su
200 qr kərə yağı

Hazırlanması:
1. Ərzaqlar hazırlanır.
2. Un, duz, şəkər tozu, maya, yumurtalar və su dərin boşqaba yerləşdirilir (duz və maya boşqabda bir-birindən aralı olmalıdır). Kubik şəklində tikələrə doğranmış yağ ayrıca boşqabda soyuducuya yerləşdirilir.
3. Boşqabdakı ərzaqlar mikserlə un bilinməyənə qədər yaxşı qarışdırılmalıdır.
4. Sonra üç partiya ilə xəmirə yağ kubikləri əlavə edilir və mikserlə (yağ tamamilə itənə qədər) qarışdırılır.
5. Alınan məhlul qidə bağlaması iıə örtülüb 2 saatlıq soyuducuya qoyulur.
6. Xəmir 2 yerə bölünür (istifadə edilməyən hissə yenidən qida bağlaması ilə örtülüb soyuducuya qoyulur ki artıq dəfə xəmir isinməsin). Xəmir yoğrulur və 4-5 millimetr qalınlığa gətirilir.
7. Alınan xəmirdən 6-7 sm diametri olan halqalar kəsilir (stəkan vasitəsi ilə).
8. Hər bir xəmir halqasının ortasında deşik açılır.
9. Sonra halqanın bir tərəfi içəri dəliyə doğru qatlanır.
10. Nəticədə düyünçə alınmalıdir.
11. Çalışın mümkün qədər alınan xəmirləri əldə çox saxlamayasınız, yenə də "ərinmənin" qarşısını almaqdan ötəri.
12. Günəbaxan yağının 1 litri 170-180 dərəcəyə qədər (çox olmaz) qazanda qızdırılır. Ponçiklər partiya ilə, hər tərəfləri eyni qədər qızaranadək, yağda lazımınca çevirərək qızardılır.
13. Bişmiş ponçiklərdən artıq yağın itməsi üçün onlar mətbəx salfetlərinin üstünə qoyulur.
14. Üzərinə şəkər pudrası vurulur - və hazırdır!

Məsləhətlər:
- Xəmir soyuducuda 2 saat qalandan sonra, düzgün olar ki onu çıxarıb şar şəklinə salıb, yenidən üzərini qida bağlaması ilə örtüb bir gecəlik soyuducuda saxlayasınız.
- Qızarmaq üçün çalışın böyük qazandan istifadə edin (məsələn 5 litrlik). Ona görə ki qızarma zamanı, hər dəfə alınan köpük itməsin.
- Birinci partiya qızardıqda mütləq bir ponçikin dadına baxın. Ola bilsin ki ponçik üzdən qızarar, lakin içərisi çiy qalar. Bu da ondan yaranır ki yağın temperaturu çox böyükdür və ponçik kifayət qədər bişmir.

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT

Fransız ponçikləri resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: qədər, partiya, soyuducuya, bağlaması, qoyulur, şəkər, Xəmir, istifadə, soyuducuda, boşqabda, yağın, yenidən, yerləşdirilir, mikserlə, Sonra, ponçik, alınan, örtülüb, ərzaqlar, xəmirləri
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN