• Banan pirojnası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 22 080

Tarix : 25-10-2015, 13:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Peçenye reseptləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Xəmir üçün:
1 stəkan xama
çay qaşığının ucunda (çay qaşığının dörtdə bir hissəsi) çay sodası
200 qram kərə yağı – əridib soyudun (qaynatmayın – əriyən kimi oddan götürün)
2 stəkan əla növ ağ un

İçi üçün:
2 stəkan kəsmik
1 stəkan şəkər
yarım stəkan un
bir çimdik vanil
Üstü üçün – şəkər kirşanı (pudrası)

Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmiri düzəldin. Bunun üçün bir qabda sodanı xamada qabardın. Üstünə yağ və unu əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmir zərif olmalı və çox bərk olmalalıdır. Xəmiri kündələyib 2 saat ərsində soyuducuda saxlayın.
İçi hazırlayın. Bunun üçün bir qabda kəsmik, şəkər, un və vanili qarışdırın. Alınan kütləni 1 saat ərzində soyuducuda saxlayın. Diqqət – əgər kəsmik çox suludursa, onu tənzifə qoyub suyunu süzün. Əks halda iç sulu olacaq.
Sobanı 190C-dək qızdırın.
Xəmiri qozdan bir qədər böyük parçalara ayırıb kündələyin. Hər kündəni oxlovla diyametri 5 santimetrə olan dairələr şəklində açın. Dairənin bir tərəfinə təxminən bir xörək qaşığı içdən qoyub dairəni şəkildə gördüyünüz kimi bükün. Sonra pirojnalara banan şəkli verib tikişləri aşağıda olmaq şərtilə listə aralı-aralı düzün.
Təxminən 20-25 dəqiqə bişirin. Hazır pirojnaların altı bir qədər qızarmış olmalı, üstü isə ağ qalmalıdır. Pirojnalar tamamilə soyuduqdan sonra üstlərinə şəkər kirşanı ələyin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, şəkər, kəsmik, aralı, qabda, kirşanı, Xəmiri, qədər, qoyub, saxlayın, soyuducuda, olmalı, Bunun, Xəmir, banan, qaşığının, qozdan, ələyin, tərəfinə, Dairənin
BİZİ İZLƏYİN