• Qadın barmağı qurabiyəsi (Savoiardi) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16410

Tarix : 11.05.2016, 17:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Peçenye reseptləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
3 ədəd yumurta – ağını sarısından ayırın
6 xörək qaşığı şəkər tozu (75 qram)
bir stəkanın dörtdə üçü (95 qram) un
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
5 xörək qaşığı şəkər kirşanı (pudrası)

Hazırlanması:
Sobanı 175Cdək qızdırın. 2 ədəd soba listini duru yağla və ya kərə yağıyla yağlayın. Üstünə kalka kağızı sərin.
Yumurta ağlarını mikserlə yaxşıca çalın. Tədricən şəkər tozunu əlavə edib kütlə bərkiyənədək çalın.
Unu nişastayla qarışdırın. Kənara qoyun.
Ayrı qabda yumurta sarılarını cəngəllə bir az qarışdırın. Bu kütləni taxta qaşıqla çaldığınız yumurta ağına əlavə edin və yavaşca kütlələri bir birinə yedirdin. Unlu qarışığı da buraya əlavə edib, qarışdırın. Mikserlə çalmayın. Yalnız və yalnız yüngülvari hərəkətlə kütlələri bir-birinə qaşırdırın. Əks tədqirdə qurabiyələr şişməyəcək.

Alınan kütləni qənnadı torbasına doldurun (qənnadı torbanız yoxdursa, sərt sellofan torbanın ucunu kəsib qənnadə torbası kimi istifadə edə bilərsiniz). Torbanı sıxaraq listə bir birindən 2 sm yarım məsafədə uzunluğu 12 sm, eni isə 2 sm olan barmaqlar düzün.
Şəkər kirşanının yarısını balaca ələk (çaysüzən) vasitəsiylə qurabiyələrin üstünə ələyin. 5 dəqiqə qalsınlar. Sonra isə qalan şəkər kirşanını da qurabiyələrin üstünə ələyin.
Kalka kağızına bir ucdan baş barmağınızla basın. Listləri bir az qaldırıb yüngülvari masaya vurun ki, artıq olan şəkər kirşanı tökülsün.

Qurabiyələri 10 dəqiqə ərzində bişirin (bir list üstə, o biri aşağıda olmaq şərtilə). Sonra yerlərini dəyişdirib, 5 dəqiqə də bişirin. Hazır qurabiyələr şişməli və üstləri bir az qızarmalıdır (çox deyil, şəkildəki kimi).
Listləri sobadan çıxardın. Qoyun qurabiyələr listdə 5 dəqiqə soyusun, sonra kalka kağızından soyub çıxardın. Qurabiyələr tamamən soyuduqdan sonra ağzı kip bağlı qabda 2-3 həftə qala bilər.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, dəqiqə, xörək, qurabiyələr, yumurta, qaşığı, qarışdırın, əlavə, birinə, kalka, üstünə, qurabiyələrin, kütlələri, kütləni, Listləri, qabda, çalın, Sonra, kirşanı, ələyin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN