• Mərcanılı-şokoladlı şirin bulkalar resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10612

Tarix : 16.05.2016, 23:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Peçenye reseptləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Xəmir:
2 stəkan süd, ilıq olana qədər qızdırılmış
2 çay qaşığı aktiv quru maya
5 stəkan un
2 xörək qaşığı duzsuz kərə yağı, əridilmiş və soyudulmuş
2 xörək qaşığı şəkər tozu
1 iri yumurta, yüngülcə çalınmış
1/4 çay qaşığı duz
3/4 stəkan yarışirin şokolad damlaları, soyuducuda soyudulmuş
1/2 stəkan yaxşıca soyudulmuş təzə mərcanı giləmeyvəsi (Qeydə bax)

Üstü üçün:
1 yumurta, 2 xörək qaşığı ilıq su ilə yüngülcə çalınmış; parıltı üçün
Təqribən 3 xörək qəhvəyi şəkər (adi şəkər tozu ilə, yaxud inci şəkərlə əvəz oluna bilər), üzərinə səpmək üçün

Hazırlanması:
İki 23 x 13 sm ölçülü kərpic çörək formasını, yaxud iki 20 sm diametrli dəyirmi tort qabını kərə yağı ilə yüngülcə yağlayın. Kənara qoyun.
Südü orta ölçülü bir dərin qaba (cəmə) qoyub mayanı onun içinə qarışdırın. Bir neçə dəqiqəliyinə dincəlməyə qoyduqdan sonra unun 1 stəkanını əlavə edib qarışdırın. Kərə yağı, şəkər, yumurta və duz əlavə edib eynicinsli kütlə alınana qədər qarışdırın. Qalan 4 stəkan unu da əlavə edib tam eynicinsli xəmir əldə edin. Şokolad damlalarını və mərcanıları əlavə edin. Xəmiri bir az unlanmış səthin üstünə qoyun, ehtiyatla yoğurun. Bunu xəmiri öz üzərinə qatlaya-qatlaya edin və çox bərk basmayın, çünki mərcanıların partlamasını istəmirsiniz, amma əgər partlayarsa eybi yoxdur. 4 dəqiqə ərzində yoğuraraq tamamilə hamar, amma bir azca ələ yapışan bir xəmir əldə etmiş olursunuz.
Xəmiri təmiz bir dərin qabın içinə qoyun, üzərini dəsmalla örtün və təxminən saat yarımlığına, xəmir iki dəfə artana qədər gəlməyə qoyun.
Xəmiri bir az unlanmış səthin üzərinə qoyub əvvəlcə iki yerə, sonra hər hissəni 8 yerə bölün. Bu hissələrdən birini əlinizin altında yumrulayaraq bərk top halına salın. Xəmirin digər hissələrindən də belə toplar düzəldin. Əlinizdəki formalar düzbucaqlıdırsa 8 topu cüt-cüt listə yerləşdirin. Əgər listiniz dəyirmi tort qabıdırsa o zaman topları kənarlardan başlayıb içəriyə doğru yerləşdirərək hər tort qabına 8 bulka qoyun. Üzərini dəsmal, yaxud plastic örtüklə örtüb 30 dəqiqəliyinə gəlməyə qoyun.
Soba rəfini sobanın ortasına yerləşdirin. Sobanı 200ºC-yə qədər qızdırın.
Bişməyə qoymazdan əvvəl hər bir batonun üzərinə fırça ilə yumurta qarışığı çəkin. Üzərinə şəkər səpib sobada 30 dəqiqə, yəni şişənə və qızılı qonur rəng alana qədər bişirin. Bişən kimi dərhal qablardan çıxarın; rəfin üzərində soyumağa qoyun. Bu bulkalar ilıq hala gələndə, yaxud otaq temperaturuna qədər soyuyanda çox ləzzətli olur. Bulkaları qoparıb ləzzətlə yeyin.

Nuş olsun!
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica